Pentru că avem multe de spus!

.

Sătenii din șapte comune vor avea acces mai rapid la obținerea de avize


 

populatie consiliereÎn curând la Toderița, în comuna Mândra, se va deschide un Centru de Informare, Consiliere și Consultanță ( CICC). Este vorba de un proiect care contribuie la realizarea unui serviciu de informare, consiliere și consultanță pentru populație, în teritoriul GAL RTF (comunele Mândra, Hârseni, Șinca Nouă, Șercaia, Părău, Comăna și Holbav), care va deservi nevoilor legate de consultanță, în ce privește: arhitectura locală, asistență juridică, consiliere pentru idei de afaceri, documentări, studii de mediu, servicii auxiliare cu caracter administrativ, pentru locuitorii din teritoriu. Prin Înființarea Centrului de Informare, Consiliere și Consultanță(CICC) se urmărește dezvoltarea unui instrument viabil și inovator care să asigure o abordare integrată a serviciilor de consultanță, oferite populației din teritoriul GAL, ca modalitate a creșterii oportunităților de ocupare.

Prin acest Centru de Informare, Consiliere și Consultanță, populației și agenților economici din mediul rural, din teritoriul GAL RTF, li se facilitează accesul mai rapid la obținerea de avize, autorizații, informații și finanțări din partea: Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară ( ANCPI), Registrul Comerțului, Apele Române, Camera de Comerț și Industrie, Institutul pentru Tehnică de Calcul, Protecția Muncii și PSI, Protecția Consumatorului, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar- Veterinară, Electrica, Romtelecom, Protecția Mediului, Trans Gaz, Drumuri Naționale, etc., facilitând astfel economie de timp și resurse financiare pentru aceștia. În cadrul CICC vor fi asigurate servicii de consultanță pentru populație, nesatisfăcute de autoritatea locală și care solicită deplasări, timp și cheltuieli.  Practic cetățeanul sau agentul economic din mediul rural, aferent GAL RTF, nu trebuie să mai piardă timp și bani pentru obținerea de avize, autorizații sau alte acte necesare activității prin deplasarea la Brașov sau Făgăraș, acesta aduce documentația la CICC iar personalul de aici se ocupă de obținerea avizelor necesare.

Centrul de Informare, Consiliere și Consultanță se ocupă de intermedierea de întâlniri periodice cu arhitecți, notari, topometriști, avocați, astfel se va oferi consultanță în rezolvarea acestor tipuri de probleme pentru cetățean.

La CICC se vor obține informații despre finanțări în mediul rural și se vor efectua servicii de consultanță pentru proiecte de finanțare.

CICC se va ocupa de punerea la dispoziție a bazei de date referitoare la informațiile și posibilitățile existente privind formarea tinerilor, legate de admiteri, specializări in mediul liceal sau universitar. Datorită dotărilor de care dispune, Centrul de Informare, Consiliere și Consultanță , va oferi toate materialele necesare pentru informare, consultanță și consiliere. Înființarea CICC a fost posibilă datorită unei finanțări PNDR, măsura 3/6A ,,Sprijin pentru crearea infrastructurii necesare serviciilor suport adresate populatiei, firmelor si societatii civile,,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *