Pentru că avem multe de spus!

.

Scriitoare celebră include satul Viscri în topul celor mai frumoase sate din lume


Prinţul Charles la Viscri

Prinţul Charles la Viscri

Scriitoarea Sylvie Bigar, renumită pentru cărţile sale pe teme turistice, dar şi culinare a făcut un top al celor mai frumoase sate din lume pe care le şi recomandă cititorilor ei.

Viscri este singurul sat din România pe care l-a introdus în clasament.

Sylvie Bigar a fost şi premiată pentru ghidurile ei culinare şi turistice şi este cunoscută în toată lumea. S-a născut în Elveţia, a crescut în Franţa, iar acum trăieşte la New York.

Autoarea recomandă 25 de sate din toată lumea unde merită petrecut un weekend.

România a intrat în acest clasament cu satul Viscri despre care Sylvie Bigar scrie: „Satul Viscri are o biserică şi un cimitor din secolul al XII-lea şi a fost inclus în patrimoniul UNESCO.  Faptul că ştii că sunt acolo de atât de mult timp şi nu au fost încă «descoperite» îţi trezeşte spiritul şi îţi aduce un sentiment de pace”.

Sylvie Bigar recomandă şi locuri de cazare din Viscri unde poţi dormi într-un pat saxon vechi de 200 de ani, dar şi bucătăria locală, în special mămăliga.

scriitoarea Sylvie Bigar

scriitoarea Sylvie Bigar

Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.

Viscri avea să devină cunoscut în întreaga Europă după ce prinţul Charles a cumpărat o casă aici în 1996 şi a vorbit în multe interviuri despre frumuseţile satului din Transilvania.

Viscri este vizitat anual de peste 40.000 de turişti, majoritatea străini.

Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO. Satul se află la 39 km distanţă de Făgăraş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *