Scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici este invitatul special al Art Festin Făgăraș, ediția 2019


E.O.Chirovici- credit foto El Mundo (Spania)Eugen Ovidiu Chirovici s-a născut în urmă cu 55 de ani la Făgăraș și este considerat unul dintre cei mai traduși scriitori născuți în România.
Deși a publicat încă dinaninte de Revoluție, Eugen Ovidiu Chirovici este absolvent al Academiei de Studii Economice din București în 1988 și a lucrat timp de doi ani ca economist în orașul său natal.
”M-am alăturat presei în 1991 ca reporter financiar pentru Curierul Național. Între 2000 și 2002, am fost manager de proiect al canalului de știri B1TV. În anii 90, am colaborat cu BBC România și Radio Europa Liberă. Am fost consilier al prim-ministrului României timp de un an, la începutul anilor 2000 și apoi consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României pentru încă trei ani”, spune scriitorul.
Eugen Ovidiu Chirovici a hotarât cu ceva timp în urmă să se dedice exclusiv scrisului și s-a mutat în Marea Britanie. ”Am scris povești de când mă știu, dar am făcut multe lucruri diferite înainte de a decide, acum opt ani, să iau taurul de coarne și să devin scriitor cu normă întreagă”, se confesează scriitorul.
”Cartea Oglinzilor”, scrisă în limba engleză, este un thriller psihologic ce are loc în Statele Unite, și care a trezit un mare interes în întreaga lume, fiind tradus în treizeci și nouă de limbi și vândut până în prezent în peste șase sute de mii de exemplare.
A primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), Premiul Pamfil Șeicaru (2000), Medalia de Aur a Centrului Ecumenic Internațional (2000), Premiul pentru Jurnalism al ANSVM (2002). În 2002 a fost decorat de Președintele Romaniei, Ion Iliescu, cu Ordinul “Steaua Romaniei”.
Eugen Ovidiu Chirovici deține trei titluri de Doctor Honoris Causa la Universitatea Bioterra, Bucuresti, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, și Universitatea Oradea, este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România din anul 2007 și membru al Clubului de la Berna. I-a fost decernată, în 2009, distincția „Kent Medallion” de către Alteța Sa Regală Ducele de Kent.
Scriitorul român cel mai bine tradus din ultima jumătate de secol, care locuiește acum în Italia, revine cu bucurie în orașul său natal pentru a se alătura demersului cultural ”Art Festin Făgăraș 2019”, ce va avea loc în perioada 9-11 august.
Eugen Ovidiu Chirovici va participa la conferințe de presă, întâlniri cu cititorii, sesiuni de întrebări și răspunsuri și va oferi autografe. În România, romanul său de succes, ”Cartea Oglinzilor”, este publicat la Editura RAO.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.