Pentru că avem multe de spus!

.

Se asfaltează în comuna Șercaia


  • Aproape 8 km de drumuri din comuna Șercaia, care nu au mai fost asfaltate până acum, vor fi asfaltate în acest an. Este vorba despre acele drumuri care duc la cimitirele din satele arondate comunei, dar și acele străzi adiacente acestora.

primar Cristinel Paltin

Potrivit primarului Cristinel Paltin, chiar de zilele viitoare se va preda firmei câștigătoare amplasamentul, urmând ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp. Primele străzi care vor fi asfaltate sunt acelea din satele Șercaia și Vad. „Am dat drumul la încă o lucrare ce a fost deja și adjudecată. Este vorba despre Modernizare drumuri sătești în comuna Șercaia. Este vorba despre asfaltarea a 7,8 km în toată comuna, în principal vor fi asfaltate drumurile din toate satele care duc la cimitir și adiacentele lor, care au și rămas ultimele. Și s-a întâmplat așa pentru că nu am putut să asfaltăm până nu am finalizat lucrarea de canalizare și apă. Astfel, am implementat întâi rețelele de canalizare și de apă și acum urmează să le și asfaltăm. Localitatea Hălmeag va fi lăsată la urmă cu asfaltarea. Și asta pentru a nu obliga firma care a câștigat licitația să ducă toate materialele prin pe la Comăna și Hoghiz, ocolind, astfel, foarte mult. În vara acestui an vom finaliza și lucrările la podul de la Hălmeag, iar apoi vom asfalta și străzile din această localitate“, a declarat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Finanțarea pentru executarea lucrărilor de asfaltare este obținută de Primăria comunei Șercaia prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL), iar investiția se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.

 

 

 

De asemenea, primarul Cristinel Paltin a declarat că tot în acest an se vor finaliza și lucrările de extindere apă și canal în comună. În Șercaia ar mai fi două străzi în care se vor introduce apa și canalizare, Inului și Hălmeagului. Această investiție se ridică la 1,5 milioane de euro și a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.