Pentru că avem multe de spus!

.

Se deschide Transfăgărășanul la 1 iulie? Carosabil acoperit cu un strat gros de zăpadă înghețată


transÎn fiecare an Transfăgărășanul se deschide circulației la 1 iulie.

În acest an, însă, potrivit DRPD Brașov (Direcția Drumuri și Poduri Brașov) este posibil ca drumul să nu fie circulabil de la 1 iulie. Și asta întucât și la această dată carosabilul este acoperit cu un strat gros de zăpadă înghețată, care depășește alocuri și 6-7 metri grosime.

„Contrar opiniilor apărute în spațiul public, din păcate Transfăgărășanul este departe de a fi circulabil. Așa cum arată și imaginile, carosabilul este acoperit cu un strat gros de zăpadă înghețată, care depășește pe alocuri 6-7 metri grosime. Și asta în partea de jos, la altitudine mică, mai sus nici măcar drumarii nu au putut ajunge. În plus stâncile de pe marginea drumului au fost afectate în mai multe locuri de avalanșe care au aruncat cantități însemnate de piatră pe carosabil. În aceste zone va fi nevoie de lucrări suplimentare de stabilizare al versanților. 

transCu toate acestea colegii noștri s-au apucat deja să îndepărteze zăpada însă este puțin probabil că Transfăgărășanul va putea fi deschis mai devreme de 1 iulie, data la care în mod normal se deschide acest drum“, se arată într-o postare pe facebook.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.