Pentru că avem multe de spus!

.

Se modifică Legea Electorală! Se poate face campanie şi în ziua alegerilor!


Senatorii au decis, marți în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală: campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi pentru Parlamentul European să înceapă cu 30 de zile înaintea scrutinului. campanie electorala

Mai mult, campania electorală va fi permisă chiar şi în ziua alegerilor, potrivit propunerii legislative, care a fost inițiată de un grup de senatori PSD şi ALDE.

Aceasta face referire la legea pentru alegerea preşedintelui României şi la legea privind desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Nu se referă la ALEGERILE LOCALE şi ALEGERILE PARLAMENTARE.

Față de legea deja existentă, a fost eliminată prevederea potrivit căreia campania electorală se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă (ora 7,00) dinaintea alegerilor.

Alte modificări vizează faptul că un alegător „poate susține mai mulți candidați”:

,,Candidaturile propuse de formaţiunile politice, precum şi candidaturile independente pot fi depuse numai dacă sunt susţinute de cel puţin 200.000 de alegători. Un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi”.

Forma actuala a legii prevede că ,,un alegător poate susţine un singur candidat”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.