Se recrutează militari pentru garnizoanele Făgăraş, Cincu, Râşnov, Predeal și Braşov


Armata Română recrutează personal, atât din sursă internă, cât şi din sursă externă. Cei care vor să înceapă acum o carieră militară au de parcurs câţiva paşi, care încep cu prezentarea la Centrul Militar Judeţean Braşov.

„Până în data de 24 octombrie, tinerii, băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani se pot înscrie pentru a urma cursurile de formare pentru categoria soldat gradat profesionist. La nivelul judeţului Braşov sunt peste 75 de locuri, la unităţi militare din garnizoanele Făgăraş, Cincu, Râşnov, Predeal şi, bineînţeles, Braşov. Ca să se înscrie, în primă fază vor trebui să se prezinte la sediul Biroului Informare-Recrutare din Braşov, strada Lungă 231, în incinta Centrului Militar Judeţean Braşov, cu actul de identitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Judeţean Braşov, locotenent-colonel Adrian Florea, citat de bzb.ro.

Ofiţerii le explică recruţilor în amănunt ce probe au de trecut. Cei care vor trece toate probele vor deveni, cel târziu la 25 noiembrie, soldaţi ai Armatei Române şi se vor bucura de un loc de muncă sigur, cu un venit mulţumitor, într-un colectiv tânăr şi dinamic.

Repartizarea candidaţilor pe unităţi militare, arme/servicii/specialităţi militare va avea loc în perioada 7-8 decembrie. Prezentarea candidaţilor fără stagiu militar, în centrele de instrucţie, se va face în data de 9 ianuarie 2023 , iar a celor cu stagiu militar, în data de 6 februarie 2023.
 

Între 18 și 45 de ani
– cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani
împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
– absolvirea a minim 10 clase;
– numai pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”: – să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C.
Condiţiile şi criteriile de recrutare pot fi consultate aici: https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.
Informaţii complete şi consiliere se pot obţine la Biroului Informare Recrutare Braşov, la telefon 0268 510 468, 0268 510 466 (centrala).

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.