Pentru că avem multe de spus!

.

Secretele machiajului perfect


 flavia

Știai că există machiaj de zi și machiaj de seară, machiaj de mers la muncă sau de ieşit în oraş, machiaj care transformă mult sau doar un pic, machiaj care îţi scoate în evidenţă ochii sau care îţi ascunde imperfecţiunile?Ca să nu mai vorbim și de alegerea fardurilor, criteriile după care se alege un anume tip de machiaj. Ei, bine, despre toate acestea și un pic mai mult am stat de vorbă cu make-up artist Flavia Socol, făgărășeanca ce cunoaște multe din secretele machiajului perfect.

 Era în liceu când s-a îndrăgostit iremediabil de fascinanta lume a cosmeticii. A început să o viseze zi și noapte, o lume în care femeia intră în atelierul ei și se transformă din cocon în fluture. „Machiam colegele de clasă și aveam o mare satisfacție când vedeam ce încântate sunt la final. Citeam cărți de specialitate, albume, reviste, studiam machiaje realizate de profesioniști și nici nu știam cum trece timpul“, povestește Flavia, o tânără făgărășeancă pentru care machiajul a devenit un stil de viață. După liceu, a urmat Facultatea de Drept din Brașov. A doit să își facă o carieră, dar nu a renunțat la visul de a deveni make-up artist într-o zi. „Am căutat un curs bun în toată țara și doar la București am găsit ceea ce căutam. Așa că într-o zi de toamnă am plecat în Capitală să încep primul meu curs de make-up. Asta era prin octombrie 2011. Și nu m-am oprit aici. Am fost încântată de ceea ce învățasem acolo, așa că am mai urmat un alt curs la Brașov, dar și seminarii și masterclasuri de perfecționare“, spune Flavia.

Tipuri de machiaj

Ca alte persoane îndrăgostite de job-ul lor, ea consideră că meseria a ales-o pe ea. Povestește cu dăruire despre pasiunea ei, despre ce înseamnă machiajul pentru o femeie și cum un machiaj perfect poate întoarce priviri. „Când vorbim de machiaj, vorbim de o multitudine de tipuri. Cele mai folosite sunt machiajul de zi, sau machiajul de seară. Dar lista poate continua cu machiajul glamour, smokey eyes, retro, de fotografie, în acuarelă, în tehnica creionului, machiaj realizat cu texturi cremoase, machiaj waterproof. Și putem continua cu machiajul de operă, de teatru, de film și tot așa. Se folosește foarte mult și tehnica rusească de machiaj, unde se pune foarte mult accent pe culoare. Se folosesc baze colorate, eyelinere colorate, dar și fardurile mate, sidefate. Dar asta depinde de rezultatul dorit“. Iar pentru ca machiajul să fie perfect și să dureze cât mai mult, Flavia spune că folosește doar farduri și produse profesionale, de la diferite branduri renumite în make-up.

Cum ne alegem un tip de machiaj

Să nu uităm, însă, și de criteriile de care trebuie să țin cont, ca și make-up artist. Totuși, un machiaj nu este atât de simplu pe cât pare, doar să pui niște culoare la ochi, un rimel și un ruj și e gata machiajul. Arta, în sine, este mult mai complexă. Cel mai important este vârsta. Cu cât e mai înaintată, cu atât machiajul este mai simplu și mai puțin. Trebuie acoperite ș imperfecțiunile pielii, dar trebuie să fiu atentă și la trăsăturile fiecărei cliente. Și tipul tenului are o mare importanță, dacă este gras, mixt, uscat, ce anume trebuie să folosesc în funcție de aceste lucruri. Țin cont și de ochi și aleg ce culori se potrivesc, ce corecții trebuie făcute. Mult contează în realizarea unui machiaj perfect și personalitatea persoanei, dacă este introvertită, sau dacă este sigură pe ea, îndrăzneață. Bineînțeles, dacă persoana este mireasă aplic un anume tip de machiaj, dacă este elevă alt tip, dar și dacă evenimentul este pe timpul zilei, sau serii. Totuși, cel mai important lucru este ca rezultatul machiajul trebuie să fie o armonie cromatică între nuanțele natural“.

Ce se poartă în 2015

Pentru femeile care vor să fie în trend cu ultimele noutăți în materie de machiaj, Flavia spune că în 2015 se poartă Marsala, o nuanță pământie de vin roșu bordo. „Dar adaptăm machiajul și în funcție de persoană, circumstanțe, ce îi stă bine fiecărei femei“. Totuși, există un tip de machiaj care se poate potrivi oricărei femei, indiferent de culoarea ochilor. „Acesta este machiajul neutru, sau nud. Adică machiajul în care se folosesc culorile pielii, tonuri mai calde, sau mai reci, tonuri neutre de bej, crem și gri. Intensitatea culorilor poate fi ajustată în funcție de momentul zilei, astfel că se poate obține un look de seară, sau unul de zi folosind aceleași produse“. Ca și sfat pentru cele care doresc un machiaj reușit, Flavia recomandă ca pe timpul zilei să se folosească nuanțe mai calde și mai puțină culoare. „E mai bine așa, să nu se încarce tenul cu prea mult fond de ten și pudră. Machiajul ne poate fi un prieten de nădejde atunci când e aplicat corect și pune în evidențătot ce avem noi, femeile, mai frumos. După părerea mea, o femeie frumoasă este o femeie îngrijită și fiecare dintre noi merităm să ne simțim frumoase și speciale“. Pentru cele care doresc să afle mai multe despre machiaj, cum pot deveni atracția serii, o puteți găsi pe Flavia pe facebook, la pagina Socol Flavia Make-up Artist, sau la numărul de telefon: 0765/357185. (Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.