Pentru că avem multe de spus!

.

Serviciile de dezinsecţie şi deratizare vor fi prestate de către Salco Serv


Salco ServServiciile de dezinsecție și de deratizare vor fi executate de către operatorul local, Salco Serv. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri seara, 30 ianuarie.

Autorităţile locale consideră că, dacă aceste servicii vor fi prestate de către o firmă locală, având ca unic acţionar Consiliul Local, costul serviciilor va fi mai ieftin. În plus, se încurajează angajarea de personal pe plan local.

Se estimează ca în decursul unui an aceste servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare să ajungă la valoarea de aproximativ 21.000 de lei.

Procedura de delegare a gestiunii (concesionare) prespune două etape: prima etapă vizează aprobarea Studiului de Oportunitate şi a Caietului de sarcini de către Legislativul oraşului, iar a doua etapă priveşte modificarea contractului nr. 5035 din 2008 existent între Consiliul Local şi Salco Serv, prin includerea noilor servicii.

Prin această hotărâre dorim ca societatea Consiliului Local să devină una care să facă aceste prestări corecte, iar toate activitățile din oraș – dezinsecție, măturat, tăiat iarba, să le facă societatea primăriei. Le face mult mai bine și mult mai ieftin. Și vă dau un exemplu: în 2012, tăierea spațiului verde, doar un mic procent din tot orașul, s-a realizat cu 9 miliarde de levi vechi, în 2013 – tot 9 miliarde de lei vechi. Iar anul trecut, 2018, cu societatea primăriei am tăiat spațiul verde din oraș cu 3 miliarde de lei vechi. Și am tăiat aproape toată suprafața din oraș, nu doar 10% cât se tăiase în acea perioadă. Am eficientizat acest serviciu din acest punct de vedere, atât financiar, cât și din punctul de vedere al prestării serviciilor“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

În anii trecuţi, dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea erau făcute de firme externe contractate de municipalitate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.