Sibiu a acceptat aderarea la Asociația Mircoregiunea Țara Făgărașului


Județul Sibiu a acceptat aderarea la Microregiunea Țara Făgărașului! În acest sens consilierii din județul vecin au aprobat joi, 21 noiembrie, statutul Microregiunii Țara Făgărașului.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului reprezintă documentul strategic de dezvoltare, care conține un set de măsuri teritoriale şi acţiuni strategice cu rol în modelarea spaţiului din teritoriul microregiunii  în scopul asigurării unor condiţii atractive de viaţă pentru populaţie şi susţinere a dezvoltării economice. În acest document sunt stabilite liniile directoare de dezvoltare a microregiunii, bazat pe un concept strategic, precum şi direcţiile de implementare pentru o perioadă de timp de peste 20 ani.  Strategia sprijină dezvoltarea unei economii diversificate în acord cu potenţialul local, protejarea integrităţii şi calităţii capitalului natural şi cultural al microregiunii și reducerea migraţiei capitalului uman prin dezvoltarea de proiecte multifond care să aibă în vedere mobilitatea oamenilor și a ideilor, în vederea multiplicării bunelor practici întâlnite la nivel național și european.

Membrii asociaţiei vor fi: Consiliul Judeţean Braşov, Consiliul Judeţean Sibiu, Făgăraş, Victoria, Beclean, Cincu, Comăna, Drăguş, Hârseni, Lisa, Jibert, Mândra, Părău, Recea, Şercaia, Şinca, Şinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ticuş, Ucea, Viştea, Voila, Avrig, Tălmaciu, Arpaşu de Jos, Boiţa, Bruiu, Cârţa, Cârţişoara, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Roşia, Şelimbăr, Turnu Roşu.

Sediul Asociaţiei va fi în Făgăraş, strada Republicii, nr. 3, adică adresa Primăriei Făgăraş. Preşedintele Asociaţiei, care este şi preşedintele Consiliului Director, va fi desemnat de Municipiul Făgăraş.

Vicepreşedinţii vor fi desemnaţi de: Avrig, Victoria, Tălmaciu, CJ Sibiu, CJ Braşov.

În România mai există doar o singură astfel de asociaţie – ADI ITI Delta Dunării – constituită în aceeaşi modalitate cu ADI ITI Microregiunea Ţării Făgătaşului.  Asociaţia in Deltă a aprimit de la UE 1,3 miliarde de euro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.