Pentru că avem multe de spus!

.

Simulare de explozie la Victoria


Pompierii vor interveni astăzi, 29 martie, în oraşul Victoria perntru a neutraliza efectele unei explozii de la o societate comercială. Victoria

Explozia nu s-a petrecut în realitate, este doar simulată, pentru exerciţiul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov.

Exerciţiul va avea loc în intervalul orar 10.00 – 11.00.

Scenariul exerciţiului prevede că pe amplasamentul companiei, la instalaţia de fabricare HIDROGEL¸ a avut loc o explozie a cantităţii de HIDROGEL depozitată temporar în incintă, provocând efecte negative atât pe amplasament cât şi în afara acestuia (incendiu de pădure).

 „Exerciţiul are drept scop testarea principalelor elemente ale Planului de Urgenţă Externă (PUE) şi ducerea acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor exploziei de către forţele de intervenţie prevăzute în PUE, sub conducerea Centrului de conducere şi coordonare a intervenţiei, cu realizarea măsurilor de protecţie a populaţiei, bunurilor materiale şi factorilor de mediu, precum şi antrenarea structurilor de coordonare şi conducere, precum şi pregătirea personalului implicat în cazul producerii unui accident major”, a explicat plt. maj. Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului vor suna sirenele de avertizare din incinta obiectivului, motiv pentru care populaţia este avertizată să nu intre în panică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *