Spectacole de teatru și concerte în luna decembrie la Casa de Cultură din Făgăraș


O lună plină de evenimente culturale la Casa de Cultură, în luna decembrie. Spectacole de colinde, spectacole pentru copii, dar și pentru părinți. Toți făgărășenii sunt așteptați la evenimentele organizate de către reprezentanții instituției de cultură din municipiu.

Primul eveniment va avea loc miercuri, 7 decembrie.

Miercuri, 7 decembrie, de la ora 17.00, sunteți așteptați la un spectacol caritabil, organizat de Direcția de Asistență Socială și Liceul Teologic Ortodox ,,Sf. Constantin Brâncoveanu’’. Sub denumirea „Scrisoare către Moș Crăciun“, organizatorii doresc să susțină preșcolarii din Făgăraș care provin din familii cu venituri reduse.

Joi, 8 decembrie, Asociația Oamenilor de Afaceri din Țara Făgărașului (AOATF) organizează, pentru al 7-lea an consecutiv, un eveniment muzical dedicat sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, la Casa de Cultură din Făgăraș va avea loc un concert extraordinar susținut de Imperial Kronstadt Orchestra, la care făgărășenii sunt invitați în ziua de joi, 8 decembrie 2022, începând cu ora 18.00. Înainte de a intra la concert, în foaier va avea loc și o expoziție cu vânzare, organizată de către copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă.

Vineri, 9 decembrie, de la ora 18.00, Asociația ,,Hai la Chitară’’ vă invită la un concert extraordinar de colinde cu invitați de seamă – frații Ghicolescu. Intrarea este liberă.

Sâmbătă și duminică, pe 10 și pe 11 decembrie, va avea loc Festivalul Portului Popular ,,Făgăraș, foaie de ceapă’’. Anul acesta evenimentul va aduce în fața iubitorilor de folclor artiști și ansambluri folclorice. Aici, însă, invitațiile au fost epuizate. Festivalul Portului Popular ”Făgăraș, foaie de ceapă!” 2022 va fi dedicat și colindelor și iubitorii de frumos vor putea intra în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

Pe 13, 14 și 15 decembrie, vor avea loc serbări ale copiilor de la grădinițele Voinicelul și Brâncoveanu.

Pe 18 decembrie va avea loc spectacolul profesorilor de religie și muzică – ,,Hristos se înalță, slăviți-L’’

Duminică, 18 decembrie, de la ora 18.00, copiii, părinții și bunicii sunt invitați la spectacolul ,,Țesătorul de vise, o poveste de Crăciun’’. Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2” este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite. Țesătorul de vise în noua sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului. Prețul unui billet este de 10 lei.

Luni, 19 decembrie, va avea loc spectacolul ,,Copiii cool iubesc cultura’’.

Marți, 20 decembrie, va avea loc un spectacol organizat de către Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu’’.

Miercuri, 21 decembrie, va avea loc serbarea de Crăciun a școlarilor de la Colegiul Național ,,Radu Negru’’, iar de la ora 17.00 va urca pe scenă Ansamblul Făgărașul.

Joi, 22 decembrie, va avea loc un nou spectacol organizat de către elevii de la Colegiul Național ,,Radu Negru’’.

Vineri, 23 decembrie, de la ora 20.30, va avea loc un concert extraordinar de colinde, colindătorii fiind Corala Bărbătească Armonia. Preț bilet – 10 lei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.