Pentru că avem multe de spus!

.

„Spiritualitate și comuniune la 100 de ani de la Marea Unire“. Simpozion la Liceul Teologic din Făgăraș


liceul teologic activitateLa Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“ s-a desfășurat miercuri, 5 decembrie, simpozionul cu tema „Spiritualitate și comuniune la 100de ani de la Marea Unire “.

Momentul a fost deschis de către elevii corului școlii îndrumați de părintele profesor Malene Gheorghe. Printre invitați au fost Gârlea Mihaela Georgeta, președintele ASTRA, filiala Făgăraș care și-a prezentat cartea „Chipuri din Hronicul Țării Făgărașului”, dicționarbibliografic scris în colaborare cu Ioan Eșan. Părintele profesor Ciprian Valentin Bîlba a vorbit despre gândirea spiritual- națională a părintelui academician Dumitru Stăniloae. Nu a lipsit nici momentul istoric al Marii Uniri, prezentat sub forma power point a domnului profesor de istorie, Comaromi Cristian. O altă invitată care a fost prezentă a fost directorul Bibliotecii Octavian Paler, Viorica Bica. Aceasta a vorbit despre cartea domnului Ioan Mandrea “Drumul spre unire”.

liceul teologic activitate1Momentul a fost completat de recitări de poezii patriotice de către eleve din clasele a VI a A și a VIII a A, îndrumați de doamna profesor Dull Zsuzsa. În final, directorul adjunct Aurelian Cristea a concluzionat momentul istoric prezentat iar simpozionul s-a încheiat în note de colinde, decembrie fiind și luna binecuvântată a nașterii Domnului Iisus Hristos.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *