Sprijin de la Asociațiile ATV Riders și 4×4 Rescue pentru stingerea incendiului de la Ohaba


Încă de azi-dimineață pompierii se luptă cu un incendiu izbucnit la litiera pădurii de lângă localiatea Ohaba. În ajutorul lor au chemat și reprezentanți de la două asociații de ATV-uri din județ. Este vorba despre Asociațiile ATV Riders și 4×4 Rescue, ca suport pentru stingerea incendiului care amenință pădurea.

Aici intervin pompierii făgărășeni, dar și lucrători de la Ocolul Silvic. Până în acest moment a fost afectată o suprafață de aproximativ 12 hectare. De asemenea, tot la Ohaba va interveni și un elicopter cu dispozitiv bumbi bucket de la IGAV pentru stingerea incendiului.

În urmă cu nici o oră un alt incendiu a izbucnit la Zărnești, tot la marginea pădurii, în zona Brebina. Acolo au fost trimiși pompierii de la Secția Zărnești.

Reamintim că ieri un alt incendiu fusese localizat în zona Vlădeni, incendiu de vegetație uscată. Acolo au ars aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată și litieră, iar incendiul a fosts tins după aproximativ 8 ore.

Reqamintim că meteorologii au emis în urmă cu puțin timp un nou cod portocaliu de vânt valabil și pentru județul Brașov. În unele locuri, îndeosebi la peste 2000 m, este vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală 120…140 km/h.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.