Ştie cineva ce este această spumă neobişnuită care apare la Victoria?


Un cititor al ziarului ,,Salut Făgăraş” din oraşul Victoria ne-a trimis la redacţie o fotografie cu apa care iese din canalizarea oraşului.

Se poate observa cum gura de canal este acaparată de o spumă alburie neobişnuită.

spuma Victoria

În ultimii ani locuitorii oraşului au considerat că, din cauza combinatelor care funcţionează la Victoria, această zonă este afectată de un grad ridicat de poluare. Oamenii se întreabă dacă nu cumva spuma care se vede în canalizare din când în când nu este un efect al poluării.

Această fotografie a fost realizată pe domeniul public al oraşului într-o zi obişnuită.

Cei care pot avea o explicaţie plauzibilă/avizată pentru acest fenomen misterios din oraşul Victoria, sunt rugaţi să lase comentarii la această postare.
One thought on “Ştie cineva ce este această spumă neobişnuită care apare la Victoria?

  1. Mihai

    Buna ziua,
    Exista posibilitatea ca aceasta spuna sa fie rezultatul tratamentului chimic folosit in sistemul apei de racire a combinatului. Apa de racire a combinatului trece printr-un tratament chimic pentru a controla ph ul, continutul de fier al apei, totalul solidelor din apa TSS etc. In mod normal o parte din apa de racire este constant drenata in sistemul de canalizare al orasului ( cand apa de racire a combinatului se amesteca cu apa din sistemul de canalizare se produce o reactie chimica avand ca rezultat aceasta spuma). Daca sunt respectate toate normele in vigoare, nu reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator.
    HM

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.