Strada Doamna Stanca, prima care va avea corpuri de iluminat cu tehnologie LED


 

iluminat publicDin acest an iluminatul public şi festiv al oraşului va fi concesionat unei firme specializate. Concesionarea acestui serviciu, precum şi contractarea de fonduri europene pentru modernizarea lui vor face ca oraşul să aibă reţele subterane, corpuri de iluminat cu tehnologie LED şi sistem de comandă cu telegestiune.

La ultima ședință de Consiliu Local aleșii au votat principalii indicatori tehnico-economici pentru proiectul „Modernizare, extinderea și optimizarea consumului energetic – Sistem de iluminat public în Municipiul Făgăraș“.

Pentru că au apărut noile modificări legislative, toți ofertanții și-au retras ofertele pe acest proiect. Astfel, am modificat indicatorii economici și i-am aliniat legislației intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Vorbim de salariul minim mărit, salariul constructorului, știți foarte bine că legea constructorului îți impune un salariu minim de 3.500 lei pentru fiecare angajat. De asemenea taxa pe lăcomie, cea care deja generează costuri mai mari pentru fiecare societate vizavi de cifra de afaceri. Am actualizat acest deviz, ca foarte repede să mai scoatem încă o dată la licitație. Iar de la 1 martie această lucrare va intra în teren pe strada Doamna Stanca. Vorbesc de la podul de la intrare în Făgăraș, partea de vest și până la sensul giratoriu din Titu Perția. DN1 va fi modernizat cu patru benzi și avem nevoie să facem lucrarea de modernizare a iluminatului public prin lucrări de introducre a conductelor în pământ și a firelor prin conducte și înlocuire a stâlpilor de iluminat“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Despre concesionarea serviciului de iluminat public se discută încă de la începutul anului 2018, de când autoritatea locală a inventariat corpurile de iluminat de la nivelul municipiului şi a postat pe propriul portal web informaţii despre cum ar trebui să arate serviciul de iluminat pe viitor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.