Studioul culinar „Chef To Go by Bucatele Socăciței“ cu chef Adrian Neag


De câteva luni de zile a apărut în Făgăraș o afacere nouă, pe un concept inedit: studioul culinar Chef To Go by Bucatele Socăciței. În spatele ei se află cel care este nelipsit de la evenimentele gastronomice din țară și străinătate: Chef Adrian Neag

Chef Adrian Neag

Salut Făgăraș : Cum a apărut ideea cu Bucatele Socăciței?

Adrian Neag: Pasiunea pentru gătit o am de mic copil. Am început să performez din anul 2012. Acum vreo 3 ani de zile mi-am făcut un cont pe o rețea de socializare cu numele Bucatele Socăciței. Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc  la bucătăria cea frumoasă și plăcut mirositoare, mă cuprinde un dor de bunica mea. Din Dorohoiul Moldovei, de unde și acum îmi vin în minte plăcințelele poale-n brâu, crap prăjit cu mămăligută, cozonac cu nucă multă, sărmăluțe în foi de viță și câte și mai câte. Din Șeitinul Banatului, de acolo de unde se trage arborele genealogic al Adinei, soția mea, cu pâine caldă și aburindă, cu carne friptă de porc și compot de gutui și prune, cu eclere, cu plăcintă-ntinsă și coardă grosă cu mac sau nucă, găluște tăuțești, gomboți cu prune, zamă de părădaică. Mulțumesc celor doi buni prieteni ai mei care mi-au deschis ochii despre ce inseamnă bucătăria adevărată și mi-au dat un imbold, și anume Tătaru Ciprian din Cluj-Napoca și regretatul Radu Anton Roman.

Salut Făgăraș : Și de unde Chef To Go?

Adrian Neag: Acest proiect a început în anul 2018, când Cosmin Neag, fiul meu, s-a gândit să îmi facă o surpriză și a gândit un concept pentru mine. Plecând de la ideea Coffee to Go, a găsit acest concept menit să îți aducă bucătarul pentru tine: acasă, într-un eveniment în locația ta sau în studioul culinar al lui Chef Adrian Neag. Și rețineți că asta se întâmpla în 2018, când nu exista pandemia asta și nu apăruse în România acest concept. Apoi ideea a prins contur și a găsit finanțare prin programul Start Up National Plus. Așa s-a născut studioul culinar Chef To Go by Bucatele Socăciței! Un studio care nu putea exista fără sprijinul familiei mele, Adina, Mara și Cosmin.

Salut Făgăraș : Unde este studioul și ce servicii oferiți făgărășenilor?

Adrian Neag: Studioul este amplasat în Făgăraș pe strada Uniunii, nr. 2, în zona depozitelor comerciale. Principalele servicii din ofertă sunt legate de ateliere de gătit pentru copii, mămici și tătici, prezentări culinare, cursuri de bază pentru începători, cu diferite tematici, catering pentru evenimente personale.  Avem o bucătărie in interiorul studioului dotată cu tot ce avem nevoie, echipamente pentru evenimente out-door de genul smoker pentru 80 kg de carne, două rotisoare proțap, 2 cutii La Caja China, ceaune, afumători. Mergem la client acasă sau gătim împreună cu el și prietenii sau familia lui la noi în studio. Oferim servicii de team-building firmelor care doresc să iasă împreună cu angajații lor din tiparul clasic. Gătim împreună, ne bucurăm de rețele făcute și avem timp la final și pentru un pahar de vin. De asemenea, oferim celor care vizitează Țara Făgărașului ateliere de gătit din Țara Făgărașului.

Salut Făgăraș: Ce părere aveți despre bucătăria românească?

Adrian Neag: Bucătăria tradițională romănească este o bucătărie gustoasă, frumoasă, plină de culori. Continui pe această cale munca lui Radu Anton Roman și de acolo de unde este acum și ne veghează, să știe că îl iubim și mergem mai departe.


Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.