Pentru că avem multe de spus!

.

Tabere pentru copiii activi de la Centrul de zi din Comuna Șercaia


tabere sercaiaCopiii activi de la Centrul de zi din comuna Șercaia au participat la două tabere organizate   în cadrul proiectului “Educația, o cale spre viitor” – facilitatea PLUS. În perioada 27.01.2017- 29.01.2017, localitatea Bușteni a găzduit prima dintre ele, numărul participantilor fiind format din 60 de copii. Cea  de-a doua, tabara de excelentă, s-a adresat unui număr de 30 de copii  cu rezultate bune la învațătură și a avut loc în localitatea Predeal în perioada 04.02.2017-07.02.2017. Participanții la cele doua tabere au desfășurat activități educationale, participand la ateliere de desen, picture, colaj și origami, educație ecologică, expoziții, seri de film și muzică.

tabere sercaia1Proiectul „Educația, o cale spre viitor”- facilitatea PLUS, derulat de comuna Șercaia în parteneriat cu Asociația Romilor din Făgăraș își propune să îmbunătățească accesul copiilor aflați în situații de risc, în special cei de etnie romă, în sistemul de învățământ public local și a tinerilor pe piața muncii active și moderne. Grupurile țintă principale sunt reprezentate de 60 de copii cu vârsta între 3 – 15 ani care sunt supuși sărăciei și excluziunii sociale și care se află în situații de abandon școlar sau absenteism astfel că prin înființarea și funcționarea Centrului de zi se oferă servicii integrate de educație, asistență socială și consiliere educațională.

tabere sercaia2De asemenea proiectul abordează și problematica tinerilor care se află în căutarea unui loc de muncă sau care nu au beneficiat, până în prezent, de o calificare profesională, prin înființarea unui Centru de Incluziune Socială.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.