Pentru că avem multe de spus!

.

Tânăra din Lisa care şi-a omorât bebeluşul mai născuse alţi 4 copii, pe care i-a abandonat


Fata de 29 de ani din satul Lisa este cunoscută de localnici ca o ,,fată bună”, însă cu mari greutăţi familiale şi financiare. Se numeşte Ana Maria Ioniţă.

Oamenii consideră că tânăra nu ar fi recurs la acest gest, dacă nu ar fi avut în spate o anumită zestre ereditară.

comuna Lisa

comuna Lisa

Ambii ei părinţi sunt din Lisa. La momentul copilăriei sale, aceştia au divorţat. Mama s-a recăsătorit cu un alt bărbat şi a mai făcut un copil (o soră). Tatăl s-a spânzurat.

Ana Maria a fost crescută mai mult de bunicul matern. Când acesta a murit, s-a mutat singură în locuinţa tatălului ei decedat. Acolo a trăit până astăzi, singură, fără prea mare ajutor din partea familiei.

Are un unchi patern (frate al tatălui), are o mamă despre care localnicii spun că nu şi-a prea ajutat fiica şi are o soră vitregă.

Zestrea ereditară şi indiferenţa familiei au făcut ca tânăra să ajungă un adevărat caz social.

A mai dat naştere în trecut la alţi 4 copii şi nu l-a luat pe nici unul din spital. Locuitorii din Lisa nu ştiu exact unde se află acum minorii, însă presupun că prin centre de plasament. Fata îşi ascundea sarcinile şi oamenii nu ştiau că e gravidă. Nu mergea la medicul de familie să fie luată în evidenţă, ci doar la spital şi doar când i se apropia sorocul.

pruncucidereNu se cunosc nici detalii despre cum şi-a omorât ultimul copil, cel de-al 5-lea, deşi locuia în buricul târgului, pe strada principală din Lisa.

Tânăra lucra ca agent de pază de ceva timp şi asigura paza comunei împreună cu alţi doi colegi. Avea o situaţie financiară precară, motiv pentru care întâmpina probleme cu plata facturilor şi cu întreţinerea locuinţei.

Cei care o cunosc sunt nedumiriţi de neimplicarea serviciilor sociale în decursul anilor, care ar fi putut stopa naşterile multiple şi abandonurile copiilor.

Cunoscuţii tinerei presupun că minorii aveau taţi diferiţi. Tot ei mai spun că este probabil ca Ana Maria să fie recurs la pruncucidere din cauza ruşinii publice. Aceasta se angajase, se ,,reabilitase” în ochii comunităţii după sarcinile anterioare şi nu putea să apară în sânul comunităţii cu un nou copil.

Persoanele care ne-au furnizat datele pentru acest material doresc să îşi păstreze anonimatul.

La această oră cazul fetei de 29 de ani se află în anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, în vederea stabilirii întregii stări de fapt.
4 thoughts on “Tânăra din Lisa care şi-a omorât bebeluşul mai născuse alţi 4 copii, pe care i-a abandonat

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.