Pentru că avem multe de spus!

.

Târgurile de animale, interzise în tot județul


porciÎn întreg județul Brașov sunt interzise târgurile de animale. Anunțul a venit din partea DSVSA (Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) Brașov, după ce, în urmă cu câteva zile, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Micula din judeţul Satu Mare.

Potrivit directorului DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache, citat de mytex.ro, vânzarea de porcine poate fi făcută direct din gospodărie, către o altă gospodărie, numai cu respectarea următoarelor condiţii: porcii să fie identificaţi şi înregistraţi, iar în ziua vânzării să fie examinaţi clinic de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, iar vânzarea să se facă numai dacă există documente sanitare-veterinare eliberate de medicul veterinar.

„Orice situaţie de îmbolnăvire la porci va fi anunţată în regim de urgenţă la DSVSA Braşov sau celui mai apropiat medic veterinar”.

Astfel, pentru a proteja animalele de pesta porcină africană, proprietarii sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări: să nu intre în adăposturile porcinelor cu încălţările şi hainele purtate pe stradă, să efectueze dezinsecţia la intrarea în adăpost, să crească porcinele doar în spaţii îngrădite, fără posibilitatea să intre în contact cu porci din alte gospodării sau cu porci mistreţi, să nu hrănească animalele cu resturi alimentare etc.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.