Teatru de improvizație și spectacol la Măieruș


spectacol la maierusDistracție și voie bună vineri seara, 26 octombrie, la căminul cultural din Măieruș. Sătenii și nu numai au participat la un spectacol artistic, dar și un program de teatru de improvizație, totul în cadrul proiectului „Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruș“.

spectacol maierus (1)Spectatorii au avut ocazia să urmărească un program artistic susținut de Ansamblul Ramuri de Arini, ansamblu folcloric din comuna Măieruș.

Înfiinţat în urmă cu un an, Ansamblul folcloric Ramuri de Arini, format din copiii si tinerii din comună, îndrumaţi de maestrul coregraf Cîrstea Aurel, a oferit un spectacol de dansuri tradiţionale şi au descris locurile pe unde au purtat cu mândire frumoasele costume româneşti, în decursul primului an de la înfiinţare.

spectacol maierus (2)Tot în cadrul spectacolului a avut loc și un seminar cultural dedicat Marii Uniri de la 1918. „Comuna Măieruş şi Unirea din 1918” este un material ce prezintă aspecte istorice ale comunei din perioada Marii Uniri de la 1918, realizat sub forma unei broşuri ce a fost oferită tuturor invitaţilor, de autorul acesteia, Constantin Aitean Taus, cetăţean de onoare al comunei Măieruş.

spectacol maierus (5)La final, actori din București au pus în scenă scenete, la care au fost invitați să participe toți spectatorii.

Spectacolul de vineri seară este inclus în cadrul proiectului „Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruș“, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, prin Programul Județean pentru Finanțarea Nerambursabilă din bugetul propriu al județului Brașov, a proiectelor și acțiunilor culturale pe anul 2018, sub egida Centenarului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.