Televiziunea Făgăraș, la ceas aniversar! 20 de ani de existență


 

28169972_1772171076149725_992082915_oLuni, 19 februarie se împlinesc 20 de ani de la prima transmisie a Televiziunii Făgăraș!

Îi sărbătorim așa cum se cuvine pe colegii și prietenii noștri de la Televiziunea Făgăraș care luni, 19 februarie 2018, împlinesc 20 de ani de existență. Spunem colegii și prietenii noștri pentru că și eu, la un moment dat, am făcut parte din marea familie a Televiziunii Făgăraș. Prima transmisie a televiziunii se întâmpla pe 19 februarie 1998. De atunci am crescut alături de ea, am ascultat știrile transmise, am intrat în direct prin telefon atunci când erau dedicații în direct, am râs și am fost „la curent“ zi de zi cu cele mai importante evenimente din viața făgărășenilor, dar și a locuitorilor din Țara Făgărașului. Și, cum spuneam mai sus, la un moment dat am și făcut parte din marea familie a televiziunii, atunci când am fost și eu în spatele microfonului.

Nu-mi vine să cred că au trecut 20 de ani! Dar iată că au trecut.. cu bune și cu rele. Am reușit să rezistăm și am reușit să ne menținem în inimile și în casele făgărășenilor! Dar cel mai mult sunt mândru că am avut ocazia să lucrez cu atâția colegi talentați. Dovadă e că absolut toți cei care acum faceți parte din presa din Făgăraș ați trecut întâi pe aici, pe la televiziune. Cei care scrieți, mă refer. Televiziunea a și format caractere“, ne povestește Alexandru Gherghe, directorul Televiziunii Făgăraș sau Sandu, așa cum îi spunem noi.

28233252_1772171059483060_162685714_nDe-a lungul timpului, știrile, emisiunile s-au schimbat. Lumea s-a schimbat, telespectatorii s-au schimbat. „Televiziunea, în general, nu mai este acum la fel. Trebuie să o spun, nu se mai face presă de calitate. De vină nu sunt oamenii de presă, ci consumatorii de presă. Acei consumatori de presă iau orice informație pe care o primesc ca pe o știre. Și e o mare diferență dintre o informație și o știre. Rețeaua de socializare nu face acum altceva decât să împrăștie o părere personală. Care nu este o știre, dar este luată ca și o știre. A scăzut nivelul pentru că jurnaliștii au fost nevoiți să prezinte știrile ca pe niște informații și cu viteza cu care se transmit ele mai departe. Acesta pot spune că este marele regret pe care îl am, în cei 20 de ani de televiziune. Nu mai este apreciată calitatea știrii. Presa, televiziunea, în loc să crească, ea a scăzut“, povestește Sandu.

Televiziunea Făgăraș a rezistat, însă, tuturor acestor provocări și este și acum pe piață. „Avem o arie de acoperire foarte mare, probabil cea mai mare acoperire dintre toate televiziunile din județul Brașov. Noi ne vedem pe trei televiziuni prin cablu – RCS-RDS, DCS, NEXTGEN COMUNICATION. Suntem în pachetele lor de programe“.

28169928_1622119221183125_1027829596_oȘi pentru că acum o sărbătorim, la 20 de ani de existență, m-am gândit că ea va transmite știri și emisiuni încă cel puțin 20 de ani de acum încolo. „Televiziunea Făgăraș va face nu încă 20 de ani, ci încă 200 de ani de acum încolo. Și fără mine, ea va merge în continuare. Chiar dacă acum este a mea, ea va merge în continuare și după ce mă pensionez. Vreau să spun, acum, la ceas aniversar, că sunt mândru că am lucrat cu toți acești reporteri, cameramani, realizatori de emisiune în toți acești ani. În total peste 60 de oameni au lucrat, la un moment dat, aici. Iar telespectatorilor noștri, făgărășenilor, le spun că a fost cea mai mare mândrie pentru mine că am putut să contribui și eu la realizarea unei televiziuni care este a făgărășenilor: Televiziunea Făgăraș“, concluzionează Sandu.

Și pentru că așa este frumos, urăm și noi Televiziunii Făgăraș viață lungă și prosperă! La mulți ani!

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.