Pentru că avem multe de spus!

.

Topul celor mai fericite ţări din lume. România e pe locul 52.


Norvegia nu mai este cea mai fericită ţară din lume, fiind detronată în Raportul Mondial al Fericirii 2018, care prezintă un top alcătuit din 156 de state. România se numără printre primele 100.

După ce anul trecut a ocupat locul cinci, iată că Finlanda este cea mai fericită ţară din lume în 2018, reuşind să-şi detroneze vecina, Norvegia, potrivit unei cercetări realizată printr-un program mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Topul a fost întocmit pe baza nivelului de mulţumire înregistrat de locuitorii din 156 de ţări cu privire la mai multe aspecte precum PIB-ul pe cap de locuitor, asistenţa socială, speranţa de viaţă, absenţa corupţiei, libertatea socială şi generozitatea.

La fel ca în anii trecuţi, topul zece este dominat de ţări nordice (5), în timp ce la polul opus este ţara africană Burundi, unde sunt cei mai nefericiţi oameni. România se află pe locul 52, iar Moldova pe 67. Statele Unite şi Marea Britanie ocupă poziţiile 18, respectiv 19. Deşi este una dintre cele mai bogate ţări, America a picat patru poziţii, factorii vinovaţi pentru declinul fericirii fiind slăbirea reţelelor de asistenţă socială, prezenţa corupţiei în instituţiile guvernamentale şi în mediul de afaceri şi diminuarea încrederii în instituţiile publice. De asemenea, obezitatea, depresia şi criza substanţelor opioide reprezintă alte probleme care afectează fericirea americanilor.

Top 10 cele mai fericite ţări din lume

 1. Finlanda
 2. Norvegia
 3. Danemarca
 4. Islanda
 5. Elveţia
 6. Olanda
 7. Canada
 8. Noua Zeelandă
 9. Suedia
 10. Australia

Top 10 cele mai nefericite ţări din lume

 1. Burundi
 2. Republica Centrafricană
 3. Sudanul de Sud
 4. Tanzania
 5. Yemen
 6. Rwanda
 7. Siria
 8. Liberia
 9. Haiti
 10. Malawi
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.