Pentru că avem multe de spus!

.

Trei blocuri de pe strada Cîmpului și unul de pe strada Teiului vor fi reabilitate termic


 

blocuri izolate primarPrimarul Gheorghe Sucaciu a anunțat pe o rețea de socializare un nou proiect cu fonduri europene care va fi realizat în acest an. Este vorba despre proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Făgăraș“, în cadrul căruia vor fi reabilitate termic patru blocuri din Făgăraș.

În urmă cu un an, Primăria Făgăraș a depus pentru finanțare cu fonduri europene, proiectul ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Făgăraș”. După finalizarea tuturor etapelor de evaluare și răspunsurile la clarificări, proceduri care au durat 12 luni, ieri am semnat contractul de finanțare.

Astfel, patru blocuri din oraș vor fi reabilitate termic. Este vorba despre blocurile 4,5 și 6 din strada Câmpului și blocul 51A din strada Teiului. Cele patru blocuri vor beneficia de izolarea termică a pereților exteriori, a zonei de intrare în scară, a ferestrelor, a soclului, a planșeului peste subsol, bordarea cu fâșii de vată minerală bazaltică rigidă a planșeelor, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei exterioare, închiderea balcoanelor si a logiilor precuum și dotarea instalațiilor cu corpuri noi de iluminat pe baza de sensor de mișcare.
Valoarea proiectului se ridică la 6.015.212,3 din care 60% fonduri nerambursabile, și doar 25% vor fi suportate de către proprietar.

Personal, mi-aș fi dorit ca toate blocurile din municipiu să beneficieze de astfel de lucrări. Din păcate însă, deși la apelul precedent erau documentațiile pentru 18 blocuri, când au fost invitați la dezbatere pentru depunerea proiectului pe noul apel, doar reprezentanții celor patru blocuri au adus documentațiile și au reușit să fie incluși în proiect. Mulțumesc colegilor din Primăria Făgăraș pentru munca depusă! Voi reveni cu noi informări la începutul săptămânii viitoare“, a scris edilul pe o rețea de socializare.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.