Pentru că avem multe de spus!

.

Trei cai de la Herghelia Sâmbăta de Jos au plecat în această seară spre Germania la Campionatul Mondial de Atelaje


Cosmin Drăgan, director Herghelia Sâmbăta de Jos

Cosmin Drăgan, director Herghelia Sâmbăta de Jos

Trei armăsari de la Herghelia Sâmbăta de Jos fac parte din lotul naţional al României la Campionatul Mondial de Atelaje cu 2 cai. Acesta se va desfăşura în perioada 12 – 15 septembrie la Drebkaw. Caii s-au aflat în ultimele zile în Ungaria, la Budapesta, pentru pregătiri. Ei au plecat duminică seara din Budapesta către Drebkaw.

,,Sunt trei armăsari din linia Napolitano care vor participa prin rotaţie la probele din concurs, respectiv dresaj, maraton şi obstacole cu conuri. De duminica trecută caii de la Herghelia Sâmbăta de Jos împreună cu ceilalţi cai din lotul României s-au aflat în cantonament în capitala Ungariei. La Campionatul Mondial de Atelaje cu 2 cai din Germania participă trei atelaje româneşti, dintre care unul este de la herghelia noastră. Atelajul nostru va fi condus de driver-ul Rackozy Cergo din judeţul Bihor care are contract cu herghelia noastră şi de secundul Csoma Andrei Ioan de la noi”, a explicat Cosmin Drăgan, directorul Hergheliei Sâmbăta de Jos.

Herghelia Sâmbăta de Jos are 5 titluri de campioană naţională la atelajele cu 2 cai, din 2014 şi până în 2019.

Alt lipiţan al acestei herghelii tocmai se întoarce din Ungaria, de la Mezohegyes, acolo unde s-a încheiat astăzi Campionatul Mondial de Atelaje cu 1 cal, pentru cai tineri, cu vârste între 5 şi 7 ani. La acest campionat, România a participat cu un atelaj de la Herghelia Sâmbăta de Jos cu un armăsar din rasa lipiţan, unul de la Herghelia Beclean din judeţul Bistriţa cu un armăsar din rasa lipiţan şi unul de la Depozitul de Armăsari Arad cu un cal din rasa nonius.

România, campioană mondială la Mezohegyes, Ungaria

România, campioană mondială la Mezohegyes, Ungaria

România a devenit campioană mondială astăzi la Campionatul Mondial de Atelaje cu 1 cal din Ungaria. ,,Armăsarul de la Herghelia Beclean şi driver-ul Roland Varga au câştigat acest campionat la categoria 5 ani, după ce au obţinut locul I în calificări, locul I la proba de dresaj şi locul I la proba de maraton. Armăsarul de la Herghelia Sâmbăta de Jos şi driver-ul Andrei Csoma s-au plasat pe poziţia a doua în calificări şi pe locul 7 în finală, dintr-un număr de aproape 40 de atelaje”, a declarat Cosmin Drăgan.

La Campionatul Mondial de Atelaje cu 1 cal din Ungaria, România a participat la toate cele trei categorii de vârstă, respectiv 5, 6 şi 7 ani. Au fost două zile de calificări, în care s-au calificat în finală armăsarul de la Herghelia Beclean la categoria de vârstă 5 ani şi armăsarul de la Herghelia Sâmbăta de Jos la categoria de vârstă 6 ani.

În România nu există competiţii de atelaje cu 1 cal pentru cai tineri, iar în Ungaria atelajele româneşti au concurat cu toţi campionii de la astfel de competiţii din ţările respective, ceea ce face ca rezultatele obţinute, un loc I şi un loc VII, să fie extraordinare.

(Cristina Cornilă)

STIHLLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.