Pentru că avem multe de spus!

.

Trupul mamei Regelui Mihai va fi adus în ţară la mijlocul lunii octombrie


Regele Mihai cu mama şi bunica sa (Regina Elena şi Regina Maria)

Pe 18 octombrie, rămăşiţele Reginei Elena, mama Regelui Mihai, vor fi aduse în România din Elveţia, iar pe 19 octombrie, acestea vor fi înhumate la Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş. La ceremonii sunt aşteptaţi să participe mii de români.

Sicirul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena, mama Regelui Mihai, va ajunge în ţară cu un avion vineri, 18 octombrie, la ora 12.00, pe Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” din Bucureşti.

La solicitarea Casei Regale adresate Patriarhiei Române, ÎPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, se va afla în avionul ce va transporta sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena de la Lausanne-Elveţia în România.

Pe Aeroportul Henri Coandă va fi o scurtă ceremonie religioasă şi militară la care publicul nu va avea acces şi la care vor fi reprezentanţi ai Casei Regale, ai corpului diplomatic şi ai autorităţilor.

Sicriul va fi transportat apoi spre Curtea de Argeş, după o scurtă ceremonie religioasă şi militară. Pe 18 octombrie, între orele 12:30-16:30, cortegiul funerar va merge de la aeroport la Curtea de Argeş, pe ruta Chitila – Titu – Găeşti – Topoloveni, urmând a intra în Piteşti în jurul orei 16:10. Sicriul cu osemintele Reginei Elena va fi depus în vechea catedrală de la Curtea de Argeş la ora 17:15, după care publicul se va putea reculege la catafalc.

Pe 19 octombrie, între orele 8.00-10.00 va mai fi permis accesul publicului, fără a se putea depune însă flori lângă catafalc. Florile vor putea fi depuse în faţa noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.

Familia Regală îi roagă pe cei care vor veni la eveniment să aducă doar flori albe, ca un omagiu special pentru bunătatea Reginei Elena. Slujba de înhumare va începe la ora 12.00, iar publicul va avea acces în faţa noii catedrale de la Curtea de Argeş.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.