Pentru că avem multe de spus!

.

Turul Ciclist al României restricţionează azi traficul în Făgăraş, după ora 14.30


Unul dintre cele mai aşteptate evenimentele sportive în anul Centenarului este Turul Ciclist al României, competiţie sportivă reluată de organizatori după o lungă pauză de 5 ani.

Astăzi evenimentul este în plină desfăşurare, fiind a doua sa etapă, singura etapă din cele 5 pe care le presupune ce implică şi Făgăraşul.

  • Etapa 1 – Alba Iulia – Sibiu (19 septembrie)
  • Etapa 2 – Sibiu – Brașov (20 septembrie)
  • Etapa 3 – Brașov – Focșani (21 septembrie)
  • Etapa 4 – Buzău – Târgoviște (22 septembrie)
  • Etapa 5 – București (23 septembrie)

foto: Turism Fagaras

Sportivii sunt aşteptaţi în Făgăraş în jurul orei 14.30. De asigurarea ordinii evenimentului şi de restricţionarea traficului rutier în perioada în care cicliştii trec efectiv prin municipiul nostru se ocupă Poliţia Naţională, Poliţia Locală şi Jandarmeria.

,,Poliţia Locală se ocupă cu restricţionarea traficului pe toate străzile din Făgăraş care dau în Drumul Naţional 1. Am înţeles că cicliştii trebuie să ajungă în jurul orei 14.30. Ei vor străbate municipiul pe DN1. Coloana va avea un antemergător de la Poliţia Naţională, iar după ce trece antemergătorul se opreşte toată cirulaţia maşinilor până la trecerea întregului pluton de ciclişti. Pe perioada coloanei, pe DN1 nu se va circula deloc. Estimez un timp de restricţie a traficului rutier de circa un sfert de oră, pentru că nu cred că le ia mai mult cicliştilor să traverseze Făgraşul. În această a doua etapă a competiţiei, ce se desfăşoară astăzi, sportivii pleacă din Sibiu, de la o distanţă de puţin peste 75 de kilometri. Nu au timp pe traseul acesta să se distanţeze unul de altul foarte mult, astfel că în circa 15 minute eu cred că vor traversa toţi Făgăraşul. Pentru acest eveniment am chemat câţiva poliţişti locali de acasă, cu două – trei ore înainte să intre în tură, însă nu am apelat şi la cei aflaţi în concediu”, a explicat Lucian Petri, şeful Poliţiei Locale Făgăraş.

Cicliștii au pornit în prima etapă miercuri, 19 septembrie, de la Alba Iulia şi vor ajunge, odată cu ultima etapă, în Bucureşti, în data de 23 septembrie.

Anul acesta are loc cea de a 51-a ediție a Turului Ciclist al României, fiind organizată de Federația Română de Ciclism.

Ediția din acest an este de o importanța mare, 2018 marcând un secol de la unificarea României și astfel fiind un eveniment de anvergură la nivel național. Cu mai mult de 20 de echipe aliniate la linia de start și peste 100 de cicliști care se confruntă pentru mult râvnitul tricou galben, cursa promite să fie un spectacol de ciclism captivant.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.