Pentru că avem multe de spus!

.

Ultima binecuvântare arhierească din acest an pentru Mânăstirea ,,Brâncoveanu”


În ultima duminică din an obștea Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus a primit binecuvântare arhierească. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în capela mănăstirii împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte starețul așezământului monahal, arhimandritul Atanasie Roman, ieromonahi și ierodiaconi din obștea mănăstirii și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierodiaconul Efrem din obștea mănăstirească a fost hirotonit preot, iar la final ierarhul l-a hirotesit protosinghel pe ieromonahul Iustinian.

Credincioși din satele apropiate mănăstirii și pelerini de mai departe au participat la Sfânta Liturghie arhierească și au ascultat la finalul acesteia cuvântul de învățătură al IPS Mitropolit Laurențiu în care a evidențiat învățăturile Evangheliei din Duminica de după praznicul Nașterii Domnului.

„Dumnezeu ne descoperă voia Lui, ne arată și în timp pe unde să mergem, ne arată calea, numai că trebuie să răspundem și să facem voia Sa. Îngerul i-a spus lui Iosif: «Scoală-te, ia Pruncul și pe Mama Lui și veniți în pământul rânduit de Dumnezeu pentru voi, căci a murit cel care voia să ia viața Pruncului». Stabilirea în Ținutul Nazaretului este împlinirea unui plan dumnezeiesc. Ne întristează astăzi mult și nu avem ce răspuns să dăm la lucrarea împotriva lui Dumnezeu și împotriva ființei umane pe care a săvârșit-o Irod prin omorârea a 14.000 de copii până la doi ani”, a spus ierarhul.

Monahii de la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus l-au colindat pe IPS Mitropolit Laurențiu și i-au transmis urările specifice acestei perioade prin cuvântul de mulțumire al părintelui stareț Atanasie Roman.

 

Foto: Mitropolia Ardealului

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.