Un educator pedofil, care a lucrat în comuna Jibert, s-a făcut nevăzut după ce şi-a primit pedeapsa cu închisoarea


educatorBartha Levente Mozes a fost educator la Centrul de plasament „Dacia” din comuna Jibert, iar apoi la „Casa Ioana” din Rupea. Bărbatul are 43 de ani şi este din Rupea.

În aprilie 2018, acesta a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, de către Curtea de Apel, după ce a fost găsit vinovat de comiterea a șase infracțiuni de corupție sexuală și pornografie infantilă.

Timp de trei ani, în perioada 2011-2014, când lucra la Centrul ,,Dacia”, a abuzat sexual mai mulți minori cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, care se aflau în îngrijirea sa, prin constrângere și profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra.

Acesta obişnuia să filmeze abuzurile sexuale, filme pe care obişnuia să le posteze apoi pe site-uri de profil. Mai multe astfel de filme au fost găsite la domiciliul său în timpul percheziţiei.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Braşov i-a suspendat contracul de muncă educatorului pedofil, după ce acesta a fost arestat prevenitv.

În 2015 a fost trimis în judecată de DIICOT, iar în 2018 a fost condamnat definitiv.

Imediat după ce a fost condamnat, acesta a dispărut fără urmă și a fost dat în urmărire internațională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

educator 1Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, judecătorii Curții de Apel Brașov au decis să majoreze cuantumul daunelor morale pe care agresorul trebuie să le plătească victimelor, în solidar cu partea responsabilă civilmente Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Braşov.

Astfel, dacă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov decisese ca trei dintre victime să primească daune morale de câte 25.000 de lei, iar celelalte trei de câte 10.000 de lei, Curtea de Apel Brașov a mărit sumele la câte 10.000 de euro pentru fiecare.

Bartha Levente-Mozes a fost în arest din aprilie 2015 şi până la primul termen de judecată (septembrie 2017) de la Curtea de Apel Brașov, iar la data hotărârii definitive era sub control judiciar.

După ce a fost condamnat, bărbatul nu a mai fost de găsit.

Foto: newsbrasov.roArticole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.