Un urs face ravagii prin grădinile localnicilor din Copăcel


 

Localnicii din Copăcel sunt terorizați de un urs care, de mai multe nopți, le devastează grădinile, stupii, și le omoară animalele.

Copăcel

Copăcel

Mai mulți localnici din localitatea Copăcel sunt terorizați de un urs. Animalul, de câteva nopți, dă târcoale prin grădinile oamenilor și le devastează. Localnicii spun că animalul a distrus mai mulți stupi, ar fi omorât o capră și un ied.

A distrus mai mulți stupi din grădina unui vecin. Mi-a zis vecinul că a făcut sesizare și se poate să primească despăgubiri. Unui alt vecin i-a omorât o capră și un ied“, ne-au spus localnicii.

Copăcel, grădini

Copăcel, grădini

Potrivit șefului AVPS Făgăraș, Sorin Șuler, probleme ar fi și la Mărgineni, o localitate aflată în vecinătate. „Probabil că se va face o comisie pentru constatarea faptei și evaluare. Noi ce putem face este să îi sfătuim pe oameni să își pună garduri electrice. De asemenea, vom mai face goane de împingere a animalelor, însă și oamenii vor trebui să își ia mai multe măsuri de precauție. Și la Mărgineni au fost probleme similare cu un urs. Bănuim că ar fi vorba despre același animal, se știe că ursul poate să parcurgă și 40 km într-o singură noapte“, a declarat pentru Salut Făgăraș șeful AVPS Făgăraș, Sorin Șuler,

Acesta ne-a mai spus că a și cerut la Ministerul Mediului, încă din luna mai, împușcarea a 28 de urși din zona noastră. Lucru similar l-au făcut și colegii lui din județ, din cauza faptului că numărul urșilor a crescut considerabil în ultimii ani. Nici până în acest moment nu a primit vreun răspuns la cererea făcută.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.