Unde s-a ajuns: Mască din aur de teama de a nu lua Covid


Un cetatean din India a povestit ca a platit aproximativ 4.000 de dolari pentru o masca de protectie din aur, realizata pe masura, pentru a se feri de epidemia de coronavirus  care afecteaza tara, relatează AFP.

Opt zile au fost necesare pentru ca mesterii aurari sa-i realizeze aceasta masca realizata din 60 de grame de metal pretios, a explicat Shankar Kurhade, un om de afaceri din orasul Pune, in vestul Indiei.

,,Este o masca fina prevazuta cu mici orificii care ma ajuta sa respir”, a explicat el. ,,Nu sunt foarte sigur daca este eficienta pentru a ma proteja de coronavirus si atunci imi iau alte masuri de precautie”, a precizat totusi Kurhade.

Cand iese in oras, acest barbat in varsta de 49 de ani poarta bijuterii de aur in greutate de un kilogram, precum un lant gros, o bratara si inele pe fiecare deget al mainii.

Shankar Kurhade, care este proprietarul unei companii ce fabrica hangare, a explicat ca a avut ideea acestei masti dupa ce a vazut un reportaj cu un barbat care purta un model din argint. ,,Oamenii imi cer sa fac selfie cu ei”, a spus el, precizand, ,,sunt impresionati sa ma vada purtand masca din aur in piata”.

In India, potrivit ziare.com, purtarea mastii este obligatorie in locurile publice in scopul combaterii raspandirii noului coronavirus in aceasta tara, care a inregistrat pana in prezent 650.000 de contagiosși si peste 18.600 de decese.One thought on “Unde s-a ajuns: Mască din aur de teama de a nu lua Covid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.