Pentru că avem multe de spus!

.

Valoarea tichetelor de masă se va plafona până în martie 2020


Valoarea tichetelor de masă se va plafona cel puțin până în martie 2020. Ultima majorare datează din 2018.tichete de masa

Tichetele de masă, bilete de valoare acordate angajaților, lunar, ca alocație individuală de hrană, utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare, vor rămâne la aceeași valoare cel puțin până în martie 2020, după cum prevede un Ordin de la Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii a lansat, în dezbatere publică, un proiect de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2019, care prevede ca valoarea maximală a tichetelor de masă să rămână neschimbată până în martie 2020.

Potrivit evz.ro, în prezent, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 15,18 lei şi se doreşte ca aceasta să rămână neschimbată până în martie 2020. Ultima majorare a valorii maximale a tichetelor de masă a fost făcută la începutul anului 2018, când a fost majorată de la 15,09 lei la 15,18 lei.

Proiectul lansat în dezbatere publică este cel puţin surprinzător, întrucât de curând mai mulţi deputați PSD propuneau tocmai majorarea valorii tichetelor, pentru că ,,valoarea actuală nominală a unui tichet de masă (…) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”.

purolite
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.