Victoria / Proiectul pentru viitoarea creșă înaintează. Va avea o capacitate de 70 de locuri


O creșă se va construi în orașul Victoria. Este finanțată prin Programul guvernamental de construire creșe ,,Sfânta Ana’’ și derulată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În acest moment, clădirea, care va avea o capacitate de 70 de locuri, este în faza de achiziție publică.

Camelia Bertea, primar orașul Victoria

,,Am depus solicitarea de finanțare în octombrie 2022 împreună cu studiul geologic, topografic și toate avizele solicitate, urmând ca proiectul tehnic și execuția lucrărilor să fie derulate de Compania Națională de Investiții (CNI). Între timp au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și acum suntem in procedura de achizitie. Urmează finalizarea ei și semnarea contractului pentru construirea creșei. Terenul pe care va fi construită noua creșă este cel din spatele laboratoarelor de mecanică ale Liceului Tehnologic Dr. Alexandru Bărbat, aflat în proprietatea oraşului’’, a spus primarul Camelia Bertea.

Creșa va fi construită după un proiect tip, elaborat de minister, și urmează să fie o creșă modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.