Pentru că avem multe de spus!

.

VIDEO| Prima noapte în care făgărășenii nu au avut voie să iasă din casă după ora 22.00!


A fost prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă decât pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Respectarea noii reguli a fost verificată de polițiști pe toate străzile.

“Orice ieșire în spațiul liber vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viața. Vă rugăm să stați în casă”, s-a auzit din mașinile de poliție care au patrulat multe ore pe străzile din Făgăraș, începând cu ora 22.00. Cei verificați de polițiști au trebuit să aibă asupra lor adeverință de la angajator sau o adeverință pe propria răspundere că se deplasau pentru a rezolva o situație de urgență.

Conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 2, începând cu data de 23 martie, în intervalul orar 22.00 – 06.00 circulația persoanelor în afara locuinței este permisă numai pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional, între locuință și locul de muncă, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale. Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță. Deplasarea pentru îngrijirea sau susținerea copilului, asistența  persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul unui deces în familie. Deplasări scurte, în apropierea locuinței, legată de activitatea fizică a oamenilor și nevoile animalelor de companie. Pentru verificarea motivelor deplasării, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea organelor abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de  angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. Această declarație pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței sau locul activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Nerespectarea acestor măsuri atrage sancționarea contravențională, amenzile fiind cuprinse între 100 – 5.000 lei, pentru persoane fizice și între 1.000 și 70.000 de lei pentru persoane juridice“, a declarat subcomisar Alina Ivan, IPJ Brașov.

 
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.