Pentru că avem multe de spus!

.

Vremea se răcește accentuat! La munte va ninge


ploaieMeteorologii au emis duminică, 5 mai, o avertizare pentru mare parte din țară de duminică după-amiază până miercuri dimineața, 8 mai.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Pentru zona București ISU îi sfătuiește pe oameni să nu iasă afară din case pe durata intervalului în care au fost anunţate ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice.

„Întrerupeţi activităţile în aer liber; Adăpostiţi-vă în locuinţe sau în alte spaţii care prezintă siguranţă; Evitaţi expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor; Nu atingeţi stâlpi şi fire de electricitate”, spun salvatorii pe pagina lor de Facebook.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.