18 mandate de consilieri locali, VALIDATE de Judecătoria Făgăraș


Azi, Judecătoria Făgăraș a validat 18 mandate din cele 19 ale consilierilor locali declarați aleși în Consiliul Local Făgăraș, în urma desfăşurării alegerilor locale din 27 septembrie.

Aceștia sunt:

 1. Clonț Dan Valentin – Pro România;
 2. Aldea Iuliana – Pro România;
 3. Klein Johannes – FDGR;
 4. Șuteu Marilena Dorina – FDGR;
 5. Stengel Norbert – FDGR;
 6. Negrilă Ion – PSD;
 7. Știrbu Cosmin Gheorghe – PSD;
 8. Ludu Aurel Cristian – PSD;
 9. Butunoiu Nicolaie – PSD;
 10. Biza Radu Stelian – Partida Romilor Pro Europa;
 11. Cupu Lucian – PNL;
 12. Cențiu Mangdalena Florina – PNL;
 13. Gavrilă Dan Dionisie – PNL;
 14. Lascu Iulian – PNL;
 15. Cerghizan Marius Iulian Ioan – PNL;
 16. Paicu Cornelia Cristina – Alianța USR PLUS;
 17. Darău Ambrozie Irineu – Alianța USR PLUS;
 18. Popa Ovidiu Nicolae – INDEPENDENT.

De asemenea, instanța a invalidat mandatul consilierului local ANDRONE BOGDAN IONUŢ, declarat ales în urma desfăşurării alegerilor locale pentru Municipiul Făgăraş din 27 septembrie 2020, urmare a renunţării exprese la mandat. Respinge, ca fiind prematură, validarea mandatului de consilier local pentru supleantul Colibaș Mihai – Mădălin- PARTIDA ROMILOR PRO EUROPA.

În termen de 5 zile prefectul va emite o decizie prin care stabilește data ședinței de constituire a noului Consiliu Local Făgăraș.

În urma scandalului din PSD Brașov, în care liderul PSD Brașov, Marius Dunca, a penalizat organizațiile care au avut rezultate slabe la alegerile locale, astfel Ion Negrilă, președintele PSD Făgăraș, alături de alți doi colegi din Făgăraș fiind excluși din partid, aceștia din urmă au depus documente la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Făgăraș, prin care susțin că au fost dați afară din PSD Brașov pe nedrept. Iar în urma voturilor obținute pe 27 septembrie ei ar trebui să activeze în Consiliul Local Făgăraș.

Judecătorii făgărășeni au decis, tot astăzi, să le valideze celor 3 mandatele de consilieri locali la Primăria Făgăraș, din partea PSD. „Respinge cererea privind invalidarea mandatelor consilierilor locali declaraţi aleşi în Consiliul Local al Municipiului Făgăraş: NEGRILĂ ION – P.S.D., LUDU AUREL – CRISTIAN – P.S.D.; BUTUNOIU NICOLAIE – P.S.D. Respinge, ca fiind prematură, cererea privind validarea mandatului de consilier local pentru supleanţii TRÎMBIŢAŞ SILVIU, MODORCEA CORNELIU – OLIMPIU şi URSU IOAN, candidaţi din partea Partidului Social Democrat“, se arată în decizia judecătorilor făgărășeni. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de trei zile de la comunicare.







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.