251 vaccinuri antigripale ajung mâine la Făgăraș. Primele persoane imunizate – cadrele medicale de la Spitalul municipal


Primele vaccinuri antrigripale vor ajunge miercuri la Făgăraș, iar primele persoane imunizate vor fi cadrele medicale din cadrul Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure”. Aceasta va fi prima tranșă de vaccinuri pe care municipiul o va primi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Batiu, a dat asigurări că se va primi și a doua tranșă de vaccinuri, iar făgărășenii vor fi imunizați.

,,Miercuri vor ajunge la Spitalul municipal 251 de vaccinuri antrigripale. Primii imunizați vor fi cadrele medicale, întrucât acestea intră cel mai mult în contact cu bolnavii. Însă, ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi. La următoarea tranșă pe care o vom primi vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor OMS şi ECDC”, ne-a declarat Anca Batiu, Direcția pentru Sănătate Publică Brașov.

Potrivit oficialilor MS, anul acesta, Ministerul a achiziţionat un număr de 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult faţă de anul trecut. Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.