5 tone de gunoaie cărate cu elicopterul din Munţii Făgăraş


Natura este sufocată de gunoaie, inclusiv în vârful muntelui, acolo unde par să se unească cerul şi pământul. Turiştii au lăsat gunoaie în jurul lor chiar şi în golul alpin. Acestea au fost coborâte, din Munţii Făgăraş, cu elicopterul.

gunoaie-din-munti

Acțiunea de strângere a gunoaielor s-a întins pe o perioadă de trei ani, scrie oradesibiu.ro. De-a lungul timpului, mai mulţi voluntari au participat, pe parcursul mai multor zile, la adunarea deșeurilor aruncate în natură de turiști.

Marți, 23 iulie, 24 de saci voluminoși au fost aduși cu elicopterul din munți și duși la groapa de gunoi. Actiunea a durat aproximativ două ore. A fost transportată o cantitate de aproximativ 5 tone de deșeuri de metal, conserve, plastic – aruncate de turiști în timpul deplasării pe acești munți.

gunoaie-in-munti

Printre cei care au adunat gunoaiele pe parcursul celor trei ani se numără: Asociația de Vânătoare Cocoșul de Munte, Cabana Podragu, primăria Arpaș și Clubul de Karate Viromet Victoria. De asemenea, au luat parte la acțiune elevi și profesori de la Colegiul Național Brukenthal Sibiu.

Foto: oradesibiu.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.