7 copii au fost internați la spitalul din Făgăraș cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară. Erau în tabără la munte


7 copii au fost internați la spitalul din Făgăraș, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Asta după ce aceștia, alături de alți colegi, au mâncat la un hotel de 4 stele din Bran, relatează colegii de la Brașov.net.

Joi, 150 de copii din Galați, care se aflau în tabără la munte și au luat masa la un hotel de 4 stele din Bran, au început să se simtă rău. Au avut grețuri, vărsături, dureri de stomac. După ce au luat masa la unitatea de cazare, adolescenții au plecat într-o excursie la Sibiu, iar în autocare au început să se simtă rău. Părinții povestesc că șoferii au tras pe dreapta aproape de Avrig, iar profesorii care îi însoțeau pe copii au sunat la 112.

Mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului, iar cadrele medicale le-au acordat copiilor primul ajutor. În vreme ce unii dintre ei primeau perfuzii pe marginea drumului, alții au fost duși la unități medicale din apropiere. 7 copii au fost internați la spitalul din Făgăraș, unul a ajuns la Sibiu, iar altul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Brașov pentru că suferea și de diabet. După ce au fost stabilizați, copiii au fost duși înapoi la cazare, în Bran.

Purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, a declarat pentru susrsa citată că astăzi vor fi externați de la unitatea spitalicească din Făgăraș.

„Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele. Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri – n.r.) vor fi externaţi”, a precizat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al DSP Brașov.

Colegii de la Brașov.net spun că acum trei săptămâni alți copii, care se aflau în tabără și au luat masa la același restaurant din Bran, au ajuns tot la spital, în urma unor suspiciuni de toxiinfecție alimentară. Atunci, au fost aplicate amenzi, respectiv 5.000 de lei pentru firma de catering și 3.000 de lei pentru hotel, iar unitatea a fost suspendată. Între timp, administratorii hotelului au anunțat că problemele ar fi fost remediate. Părinții spun că au aflat de la știri că locația a fost închisă din cauza mai multor nereguli, au vrut să renunțe la tabără, dar au fost asigurați că nu vor mai fi probleme.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.