Absenteism mare, astăzi, în două şcoli din Făgăraş. Mai multă panică decât gripă


Două unităţi de învăţământ din municipiu au raportat miercuri, 29 ianuarie, o rată mare a absenteismului. Nu poate fi pusă pe seama gripei, cât mai ales a răcelilor obişnuite, a virozelor de sezon şi poate chiar şi a panicii.

Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Braşov

La Colegiul Naţional ,,Radu Negru” s-au înregistrat în cursul zilei peste 360 de absenţe ale elevilor de la ore. Numărul cazurilor confirmate de gripă este, însă, de 51.

La Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu” au fost raportate 105 absenţe. Numărul elevilor cu gripă confirmată este, însă, de 2.

,,Copiii au lipsit de la şcoală în principal din cauza virozelor de sezon, căci numărul elevilor cu gripă confirmată este mult mai mic decât cel al absenţelor. Se poate observa că rata absenteismului este mai ridicată la instituţiile de învăţământ cu elevi de vârstă mică, adică cele care au şi clase primare şi de gimnaziu. De exemplu, la Grupul Şcolar ,,Dr. Ioan Şenchea”, care are doar clase de liceu, au lipsit astăzi doar 15 elevi. Elevii care chiar au fost diagnosticaţi cu gripă, la întoarcerea în comunitate, vor trebuie să prezinte un aviz epidemiologic de la medicul de familie. Pot să vă spun că anul acesta numărul pacienţilor cu gripă, la nivel naţional, este mai scăzut cu 20% faţă de anul trecut”, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

O altă şcoală din Ţara Făgăraşului unde s-au înregistrat multe absenţe în ultimele zile este cea de la Veneţia de Jos, comuna Părău. Mai mulţi copii au fost identificaţi cu viroze, însă nu s-au depistat cazuri de gripă. Unii dintre ei deja au revenit la şcoală.

În ciuda zvonurilor că s-ar închide unele şcoli din cauza gripei, potrivit sursei citate, o unitate de învăţământ se închide numai dacă 20% din efectivul acesteia are diagnosticul confirmat de gripă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.