Administratori de firme din Țara Făgărașului, trimiși în judecată de DNA Brașov. Au ridicat o pensiune folosind fonduri europene cu acte false pentru decont


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a șapte inculpați (între care și societățile comerciale SC Aulis Comimpex SRL, cu sediul în Lisa, SC Trifoiașul Prod SRL, cu sediul în Făgăraș și SC DJV Impresa SRL, cu sediul în Făgăraș) pentru săvârșirea, în forma autoratului și a complicității, a infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, anunță colegii de la brașov.net.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2011 – decembrie 2015, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – „Construcție pensiune turistică…”, unul dintre inculpați, administrator al SC Aulis Comimpex SRL, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cercetați în prezenta cauză, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) mai multe documente false și inexacte (facturi fiscale, situații de lucrări, procese-verbale etc.), ce ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 732.584 lei. Aceste documente ar fi avut rolul de a demonstra că toate cheltuielile ar fi fost eligibile și că ar fi fost realizate în vederea îndeplinirii obiectivului proiectului și în concordanță cu legislația națională și comunitară în vigoare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.