Al doilea convoi cu tancuri Lecrerc a ajuns în gara din Voila


  • Cel de-al doilea convoi cu tehnică militară franceză, constând într-o companie de tancuri Leclerc, a ajuns pe calea ferată în gara Voila, miercuri, 16 noiembrie.
  • Convoiul cu tehnica militară din Franța a intrat în țară în data de 14 noiembrie, pe la punctul de trecere al frontierei Curtici, județul Arad.

Tancurile Leclerc ajunse la Brașov sunt destinate completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence-BGFP) dislocat în Cincu. Primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, a sosit în România pe 23 octombrie.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

„La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos!”, precizează MApN.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.