Al treilea proiect finanțat prin bugetare participativă: Spațiu multifuncțional la Școala „Ovid Densușianu”


  • A fost finalizat al treilea proiect finanțat prin Bugetarea participativă 2019. Un spațiu multifuncțional a fost realizat la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” din Făgăraș.

La propunerea profesorului Aurelian Curticăpean, susținut cu sute de voturi de către cadrele didactice și părinții elevilor, în curtea unității de învățământ a fost reconstruită, cu pavele, o alee din asfalt care se afla în stare avansată de degradare.
În jurul acesteia au fost amplasate bănci, a fost amenajat un spațiu destinat parcării bicicletelor și au fost plantați puieți de Thuia, conform proiectului depus de făgărășean. Locul va putea fi utilizat de elevi și profesori pentru desfășurarea unor activități cu caracter educațional, dar și pentru relaxare.
Lucrările au o perioadă de garanție de 12 de luni, iar costul acestora a ajuns la 36.105,02 lei.
„Spațiul vizat se afla într-un stadiu avansat de deteriorare, iar prin acest proiect pe aleea respectivă au fost montate pavele și borduri, au fost plantați arbuști ornamentali, a fost amenajat un spațiu de relaxare/lectură utilat cu 4 bănci stradale și, de asemenea, s-a amplasat rastel pentru biciclete. Ne bucurăm că pentru realizarea acestui proiect s-au unit atât de mulți oameni”, declară Grațiela Balan, consilier Primăria Făgăraș.
Procesul de bugetare participativă, program pilot demarat de Primăria Municipiului Făgăraș, urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor prin implicarea acestora în dezvoltarea comunității. Făgărășenii au decis prin vot cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc. Alte 3 proiecte urmează să fie finalizate, iar stadiile acestora pot fi verificate pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.
50.000 de euro este suma totală alocată anul acesta, urmând ca în 2020 să crească până la 7% din bugetul secțiunii de dezvoltare al Municipiului Făgăraș, provenit din excedentul anului bugetar anterior, conform hotărârii luate de Consiliul Local.
Înainte de demararea procesului de bugetare participativă, specialiștii din cadrul Primăriei Făgăraș au organizat o serie de dezbateri publice, dar și ateliere în fiecare cartier din municipiu, în cadrul cărora au vorbit cu cetățenii prezenți și le-au explicat ce presupune acest demers.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.