Aproape 60% din populația județului Brașov s-a autorecenzat


  • Începe recenzarea pe teren a populației;
  • Aproape 60% din populația județului Brașov s-a autorecenzat

 

În județul Brașov cetățenii au completat 70,32% din numărul de chestionare până în data de 27 mai 2022, iar procentul populației care a reușit să se recenzeze corect este de 59,4%.

Recenzorii pentru colectarea datelor din teren vor efectua vizite și în gospodăriile ai căror membri nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (adică la 1 decembrie 2021 locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni).

Momentul de referință al recensământului este ora „00:00” din ziua de 1 Decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment.

Recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

,,În zilele de 2, 3, 4, și 5 iunie 2022, recenzorii specializați și legitimați vor începe vizitele la domiciliul cetățenilor. Vă rugăm să sprijiniți această etapă primindu-i pe recenzori la dumneavoastră. Este o datorie cetățenească”, au precizat reprezentanții Direcției Județene de Statistică Brașov.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.