Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș


  • Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș! Pentru început, este vorba despre patru lebede, respectiv două perechi

Lacul Cetății Făgăraș a fost repopulat, începând de astăzi, 5 iunie, cu două cupluri inedite. Este vorba despre patru lebede, care deja au atras atenția nu doar a făgărășenilor, ci și a turiștilor care s-au aflat astăzi în municipiu.

,,Lucrările de restaurare ale Cetății Făgăraș se apropie de final, așa că au fost aduse patru lebede pe lacul Cetății, care vor înfrumuseța zona noastră. Ne bucurăm că au reapărut aceste gingașe făpturi și sperăm ca turiștii și făgărășenii să se bucure de priveliște” a declarat dr. Elena Băjenaru, dierctorul Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat”

Ultima dată, lebedele au fost văzute pe lacul Cetății în 2021, atunci a fost momentul în care au început lucrările de amenajare și reamenajare ale malului de apărare.

Trebuie să știm că prezența lebedelor, readuse în peisajul făgărășean începând cu anul 2013, au o istorie mai lungă. În secolul al XVII-lea, pe lac erau 9 lebede, de a căror îngrijire se ocupau principesele Transilvaniei, Suzana Lorant y și Anna Bornemisza, care erau și stăpânele Cetății Făgăraș.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.