Avalanșă în zona Bâlea Lac. Ce recomandă salvamontiștii


Salvamontiștii sibieni au anunțat că la peste 2000 de metri, în zona Bâlea Lac, s-a produs o avalanșă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

,,Nelipsita avalanșă de la începutul lunii mai , din “clasicul” diedru de sub Vf. Paltinu. În zona Bâlea Lac s-a produs o avalanşă care, din fericire, nu a surprins nici o persoană, dar care reprezintă un indicator important al stabilităţii stratului de zăpadă, încă consistent la peste 2000 m altitudine. Apa rezultată din topirea zăpezii s-a infiltrat pe sub stratul de zăpadă pe lespedea de stâncă din diedru, declanșând o avalanșă considerabilă”, spun salvamontiștii sibieni.

Aceștia recomandă turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați specific perioadei de iarnă.

,,Urmare a mențunerii riscului de producere a avalanşelor de topire în munţii Făgăraşului, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu atrage atenția prin următoarele avertizări: riscul declanşării de avalanşe de topire, în Munţii Făgăraş, se menține. Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă)”, au mai spus aceștia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.