Azi începe cel mai mare exercițiu militar multinațional al anului: Saber Guardian 2019. Cincu, unul dintre locurile de desfăşurare


 

Militari din 14 țări poposesc în cinci locații din România. Cei peste 13.000 de participanți la Saber Guardian 2019 se pregătesc intens pentru a face față oricărei agresiuni. 

România a fost aleasă ca locul de desfășurare a exercițiului multinațional Saber Guardian 2019. Peste 13.500 de militari poposesc în cinci locații din țară, unde se vor desfășura simultan exercițiile de pregătire, una dintre acestea fiind Centrul Național de Instruire Întrunită ,,Getica” din Cincu. exercitiu cincu

Țările participante sunt: Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA.

Din totalul de participanți, 7.600 de militari reprezintă Armata României.

„Activitățile de instruire în comun din România includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical”, explică organizatorii.

Exercițiile urmăresc mobilizarea rapidă și concentrarea forțelor în scurt timp, oriunde în Europa. Evenimentul are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.

Exercițiul începe azi, 3 iunie, iar militarii bistrițeni de la Brigada 81 mecanizată „General Grigore Bălan” dau startul.

„Luni, 3 iunie, militarii Brigăzii 81 Mecanizată «General GRIGORE BĂLAN» dau startul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019. Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 10:00, la Centrul Național de Instruire Întrunită «Getica» din Cincu, simultan cu alte patru locații din țară unde se vor desfășura principalele activități”, anunță reprezentanții Brigăzii.

Exerciţiul durează în perioada 3 – 24 iunie.

SG 19 şi exerciţiile conexate planificate pe teritoriul ţării noastre se vor desfăşura, în principal, în poligoanele de instruire şi zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Borduşani.

Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013.

Foto: arhivă

festival sambata 2
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.