BAC 2022. Astăzi este proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie


Absolvenţii de clasa a XII -a susţin astăzi examenul la proba obligatorie a specializării. Bacalaureatul  a început luni, 20 iunie, cu prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română. 117.219 de elevi (din toate promoţiile) s-au înscris pentru a susţine examenul de maturitate.

Participanţii intră astăzi în sala de examen între 8:00 şi 8:30. Bagajele vor fi depozitate într-o sală specială, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

Examenul durează 3 ore, iar elevii pot părăsi sala abia după o oră jumate de la primirea subiectelor. Din momentul în care subiectele sunt distribuite, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 18:00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează Ministerul Educaţiei.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.