Bazin de înot la Victoria


Consilierii locali din oraşul Victoria au aprobat, în şedinţa de joi seară, 28 martie, un proiect de hotărâre privind construirea unui bazin de înot didactic în oraş. Acesta va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.).

Construcţia va avea subsol şi parter, subsolul fiind destinat spaţiilor tehnice, iar parterul fiind destinat bazinelor, vestiarelor şi tribunelor.bazin inot Victoria

Investiţia presupune un bazin pentru uz didactic (începători), cu posibilitatea de a fi folosit şi în mod public în afara orarului şcolar. Adâncimea sa va fi cuprinsă între 1,20 m şi 2,00 m, iar dimensiunile vor fi de 25 m lungime şi 12,5 m lăţime.

La acest moment în oraşul Victoria nu se poate practica nataţia în afara sezonului estival şi nici în localităţile învecinate, pentru că nu există niciun bazin acoperit. Populaţia oraşului Victoria este de 8.533 de locuitori, dintre care 894 sunt copii cu vârstă şcolară şi preşcolară, care vor fi principalii beneficiari ai viitorului bazin de înot.

Cheltuielile cu întreţinerea bazinului de înot vor fi suportate din bugetul local şi din alte venituri aduse chiar de închirierea şi exploatarea acestui bazin.

Compania Naţională de Investiţii a finalizat până acum în ţară peste 20 de asemenea bazine, autorităţile publice punând la bătaie doar terenul intabulat şi racordurile la utilităţi: apă, canal, gaz, electricitate. În prezent se află contractate şi în diferite stadii de execuţie alte 8 bazine în ţară. Construcţia se realizează după un proiect-tip.

De regulă, bazinele didactice au o capacitate de peste 60 de persoane, putând fi utilizate simultan de două clase de elevi cu profesori şi personalul de întreţinere. În funcţie de anul în care s-au realizat, localităţile unde au fost făcute şi firmele care le-au construit, aceste bazine au costat între 6 şi 9 milioane de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.