Bugetare participativă: Se pot depune proiecte


 

Făgăraş Vineri, 10 mai 2019, începe ediția 2019 a procesului de bugetare participativă la Făgăraș. Astfel, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș și au împlinit vârsta de 18 ani, au ocazia să își asume rolul de participant activ în definirea și abordarea problemelor orașului, implicându-se în procesul de bugetare participativă prin intermediul platformei www.bp.primaria-fagaras.ro
Bugetare participativa este un proces derulat de Primăria Făgăraș, prin care ideile şi inițiativele comunității făgărășene se manifestă și se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv și transparent prin care membrii comunității se implică direct în formularea deciziilor privind prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local.
Obiective:
1. Creșterea nivelului de dialog și de colaborare dintre cetățeni și administrația publică.
2. Ajustarea politicilor publice la nevoile si așteptările cetățenilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în municipiul Făgăraș.
3. Creșterea gradului de asumare și co-creare a procesului de dezvoltare urbană de către cetățeni.
4. Consolidarea democrației prin participarea cetățenilor la un exercițiu de luare a unor decizii ce privesc întreaga comunitate.
5. Creșterea transparenței activității administrației publice locale.
Propunerile de proiect trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii:
1) Alei, trotuare și zone pietonale;
2) Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;
3) Spații verzi, locuri de joacă și amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
4) Infrastructura educațională si culturală;
5) Orașul digital.
Procesul de bugetare participativă online pentru anul 2019 se va desfășura după următorul calendar:
Depunere ????????: 10 mai – 7 iunie
Analiza ??????????? –  10 iunie – 28 iunie
E???a ?? ??? – 1 iulie – 26 iulie
???????? ??? ?? ??????? – 29 iulie – 5 august
?fișarea rezultatelor finale – 9 august

Bugetarea participativă organizată în Municipiul Făgăraș în cursul anului 2019 cuprinde următoarele etape:
1. Crearea contului : pentru a putea trimite propuneri de proiecte sau pentru a putea vota este necesară crearea unui cont pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.
2. Depunerea propunerilor de proiecte: fiecare cetățean poate formula una sau mai multe propuneri de proiecte (câte un proiect pentru fiecare domeniu) prin intermediul platformei www.bp.primaria-fagaras.ro.
Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 10.000 Euro (inclusiv TVA).
Pot fi înscrise propuneri de proiecte doar online, pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.
Cetățenii pot beneficia de asistență din partea Primăriei pentru crearea contului, depunerea de proiecte în perioada de depunere și pentru acordarea votului, în etapa de vot. În perioadele stabilite anterior, la sediul Primăriei Municipiului Făgăraș, str. Republicii, nr.3, la Biroul Implementare Proiecte de Finanțare, funcționarii Primăriei vor ajuta cetățenii și vor oferi informațiile necesare, între orele 13.00-16.00. Informații suplimentare cu privire la bugetarea participativă puteți obține prin email la adresa bp@primaria-fagaras.ro sau la numărul de telefon 0268211313 interior 138 sau mobil 0757077500.
3. Analiza tehnică și legală a proiectelor de către municipalitate: propunerile de proiecte vor face obiectul unei analize tehnice și legale ce va fi realizată de către departamentele din cadrul Primăriei Municipiului Făgăraș.
În urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile. Fiecare persoană al cărei proiect a fost declarat neeligibil poate să primească, la cerere, un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerea a fost declarată neeligibilă. Toate proiectele declarate eligibile urmează a fi supuse votului cetățenilor.
Propunerile de proiecte depuse trebuie să îndeplinească criteriile stabilite prin Regulamentul procesului de bugetare participativă, disponibil integral pe platformă. https://www.bp.primaria-fagaras.ro/regulament/
Analiza tehnică și juridică a propunerilor este realizată de Primăria Făgăraș, ale cărei servicii verifică conformitatea
acestora cu standardele Regulamentului și cu alte reglementări legale în vigoare.
Propunerile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot suferi ajustări tehnice din partea Primăriei Cluj-Napoca, dacă este necesar. Similitudinea conținutului propunerilor sau proximitatea spațială a acestora poate duce la integrarea diferitelor propuneri într-un singur proiect.
4. Votul cetățenilor: Votul asupra proiectelor are loc online, pe platforma bugetării participative
www.bp.primaria-fagaras.ro
Eventualele modificări ale calendarului procesului de bugetare participativă vor fi publicate pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.
Vor fi implementate, începând cu anul 2019, proiectele care obțin cel mai mare număr de voturi.
Pentru informații suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă:

Contact:
Website: www.bp.primaria-fagaras.ro
Email: bp@primaria-fagaras.ro (info)
Gmail: bpFagaras@gmail.com (trimitere propuneri proiecte)
Telefon: 0268211313 interior 138 sau mobil 0757077500 (între orele 13.00-16.00)
Facebook: Bugetare participativă – www.facebook.com/bpfagaras
Instagram: www.instagram.com/bpfagaras
Pintrest: www.pinterest.com/bparticipativfgs/pins (inspiratie proiecte urbane) – Acceseaza link pentru a descoperi idei creativeLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.